Vi söker en personlig assistent till 14 årig kille i Midsommarkransen/Segeltorp på ca 25% 1-2 vardags em 16-19.30 samt en ojämna helger 08.30-16.30

Jonathan är en levnadsglad kille på 14 år. Han är född med en intellektuell funktionsnedsättning, vilket gör att han är på ett mycket mindre barns nivå.
 
Vi söker assistent för vissa onsdagar 16-19.30 samt ojämna helger 08.30-16.30 kan ev finnas fler pass på sikt om så önskas
 
 
Ett vardagspass innebär att man tar emot Jonathan när han kommer hem från skolan med färdtjänst. Han behöver hjälp med att ta av sig ytterkläder och efter det vill han säkert leka något. Kanske att ni ska klä ut er till brandmän, leka doktor, eller köra ett ?träningspass? med låtsashantlar. Efter leken värmer du middag som finns förberedd och assisterar Jonathan vid matbordet, då han behöver stöttning under måltiden. Efter middagen kanske Jonathan vill se på tv och då får du hjälpa honom att starta tv´n och få igång de program han vill se.
Han behöver hjälp med det mesta i vardagen, inkl personlig hygien, att interagera och kommunicera med sin omgivning och med att leka.
Jonathan älskar när det händer saker, så du får gärna vara påhittig, initiativrik och kunna tänka utanför boxen.
 
Du behöver känna dig bekväm med att arbeta i en annan familjs hem, och hos mamma finns även en lillasyster på 3 år som behöver tas hänsyn till och lekas med ibland.
 
På helgerna vill Jonathan oftast göra en utflykt till ett museum, besöka en simhall, Skansen, Junibacken eller kanske gå på bio. Han älskar också att gå och fika eller äta på pizzeria.
 
Du som vill söka tjänsten behöver vara en trygg person med god självkänsla. Har du erfarenhet av barn med intellektuell funktionsnedsättning så är det ett plus men inget krav. Det viktiga är att du är en person som har nära till lek och som vill fylla vår sons tid med både trygghet och skratt. Du ska ha fyllt arton år och behöver kunna tala svenska flytande. Jonathan kommunicerar med ett begränsat tal, men kommunicerar även med stödtecken. Har man erfarenhet av stödtecken är det såklart ett plus, men huvudsaken är att man är öppen och kan tänka sig att lära sig kommunicera med Jonathan på bästa sätt. Man behöver använda sig av ett lågaffektivt bemötande och hjälpa Jonathan att inte bli fixerad vid saker och/eller få utbrott när han blir missnöjd. Allt detta får man självklart stöd i som ny och i samband med de introduktionspass man får gå.
 
Måndagar kommer främst att vara hos mamma i Midsommarkransen, onsdags passen hos Jonathans pappa som bor i Segeltorp (Kungens Kurva). Söndagspassen är främst i Midsommarkransen.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och inskolning startar omgående. 

Varmt välkommen att söka denna tjänst!

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Du behöver utdrag ur polisens belastningsregister för att få arbeta som personlig assistent hos oss. Blanketten hittar du här: 
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Enligt God Assistans policy så önskar vi även få in belastningsutdrag för arbete inom HVB-hem. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem

Ansökan