Personlig assistent - eftermiddagar på Lidingö

Vill du ha ett givande och lärorikt jobb där du får möjlighet att vara en stor del av vår härliga killes vardag? 
Då är du den vi söker! 

  
Vår glada 12-åriga kille har assistans både eftermiddag/kväll och natt på grund av att han har en neurologisk funktionsnedsättning och epilepsi. Som assistent får du jobba med en kille som gärna vill utforska sin omgivning och upptäcka livet runt omkring sig. Det är därför bra om du är mycket initiativtagande, gillar att leka och promenera men även utflykter och andra aktiviteter. 
Promenaderna, både gående och i rullstol är en riktig favorit för honom!

Då han inte kan kommunicera genom tal arbetar familjen aktivt tillsammans med habiliteringen för att utveckla arbetssättet kring kommunikationsmöjligheter i hemmet. Vi tror att du som är intresserad av att lära dig mer om, eller vidareutvecklas inom teckenstöd kommer att trivas extra bra hos oss. Självklart får du en grundlig introduktion på plats så både du och han är trygga med varandra. 

Vi är intresserade av en person som verkligen vill vara ett barns stöd i vardagen och som är förvissad om att ens arbete och insats har stor påverkan på denna killes vardag och fortsatta utveckling. Det är alltid hans dagsform som bestämmer tempo och hur mottaglig han är varför det är viktigt att du är lyhörd och lär dig tolka honom men också kan ta initiativ till aktiviteter. Tempot på arbetet är oftast lugnt och du behöver trivas i det. 
Då han inte har något tal är det viktigt att du hanterar det svenska språket obehindrat, det är också viktigt att du kan ta instruktioner från föräldrarna då det förenklar för dig och dina kollegor likväl som det ger trygghet för familjen och deras kille.

Vi ser gärna att du har en långsiktighet i ditt arbete då det ger bättre förutsättningar för ett bra samarbete.
Erfarenhet av epilepsi och tecken som stöd är meriterande, stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Du ska vara rökfri och inte vara allergisk mot pälsdjur då familjen har en hund. 
Familjen åker även till Öland under 6-7 veckor under sommarmånaderna så ett starkt önskemål är att du kan arbeta därifrån under några veckor på sommaren. (Veckorna behöver inte vara sammanhängande.) Boendet för dig är då på ett fint pensionat i närheten av familjens sommarhus. 
  
Vi söker dig som vill arbeta eftermiddagar (cirka kl 16-21) samt helger (cirka kl 10-19). 
Du hämtar honom i skolan på vardagarna och finns med honom fram till han somnar och på helgerna jobbar du med honom större delen av hans vakna tid. 
Du får gladeligen vara så pass flexibel att du kan ställa upp på att arbeta någon vaken natt kl. 22-08, om ordinarie assistent är frånvarande/sjuk/ledig. 

Vi hoppas du vill vara en del av vår killes liv och vardag. Vi ser fram emot att höra från dig. 
Varmt välkommen med ansökan, intervjuer sker löpande.


Enligt lagen om registerkontroll och God Assistans policy ska den som arbetar med minderåriga uppvisa ett utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister innan anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt HVB (detta då det utdraget ger mer information än inom LSS) från polisen, blankett finner du här:https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Ansökan